Magánfilozófia

"Az emberek hülyék" szerzőjének komolyabb, mélyebb, értelmesebb gondolatai, avagy lamentálás a Nagy Kérdésekről.

Reakciók

  • Morci úr: A Petroccellit nézve mindig azon gondolkodtam, azon felül, hogyan sikerül neki mindig looser de mé... (2009.12.05. 09:51) Petrocelli Turbo 2000
  • mizrolist: Bizony itt az ideje. Egyszer írtak bele cliffhangert, és az pont a 3. évad vége volt... (2009.12.01. 06:08) Stohl Buci már nem csak a fingot látja?
  • lordart: Valóban a jelen arról tanúskodik Magyarországon, hogy egyre erőteljesebb erőként bontakozik ki a n... (2009.11.13. 14:14) A politika a hálószobában

Linkjeim

Adakozzatok!

Stohl Buci már nem csak a fingot látja?

2009.12.01. 02:26 | hererál | 1 komment

Címkék: magyar kultúra tévé

Igen, hölgyeim és uraim, ez a csodák estéje! Először is végre idéztem a Showder Klub-ból! Ugye, micsoda csoda ez?

A második dolog sokkal fontosabb ennél: folytatódik a Tűzvonalban!
Igen, az a sorozat, ami számomra a Beugró testvére és talán még hányattatottabb sorssal is bír nála, új otthonra talál az anyagilag erőteljesen megtámogatott Tisza Rádión Duna TV-n. Ahogy ez a cikk is írja – bár forrásokat sajnos nem idéz –, az én életem során vetített első komolyan értékelhető magyar sorozat (mit nekünk Barátok Közt, óhajjajajj…) negyedik évada hamarosan becammog a képernyőkre, a „magyar 24” (köztük én is) kedvelőinek legnagyobb örömére.
A dolog lényege azonban nem ez. Vegyük fel a szopóálarcot, legyünk naivak, és feltételezzük, hogy ez a pénz most kivételesen nem lesz ellopva, és tényleg arra költik, amit ígérnek (bár naiv elmémben felmerül a kérdés: minek tennének felesleges, el nem várt ígéreteket, ha nem akarják betartani őket?) – magyarán a költségvetési 1UP-ot magyar sorozatok készítésére szánják.
Ha ez igaz, (az U20-as válogatottnak hála) a focihoz hasonlóan a „közkulturális” szférában is megjelenhet némi fény az alagút végén. Bár legtöbb próbálkozásunk A tanú-hoz illően kicsit sárgára és kicsit savanyúra sikeredett, talán most egy kicsit intenzívebben próbálkozhatunk. Én ugyanis nem hiszem, hogy statisztikailag kevesebb magyar tehetség lenne, mint nyugati országainkban (bár nyilvánvalóan sokkal, sokkal több kallódik el és/vagy Nyugaton érvényesül), de azt sajnos igen, hogy nehezebben juthatnak lehetőséghez az érvényesülési kísérleteket tekintve.
Rohadt finnyás vagyok, de az erőfeszítéseket minden tekintetben tudom értékelni. Lássuk hát azokat a magyar sorozatokat, lássuk hát a magyar produkciók tömkelegét!
Valahol el kell kezdeni, és most már aktuális lenne túllépni a Barátok Közt szintjén a storytellinget tekintve.
Karácsonyi ajándékul azt szeretném, hogy legyen egy eredeti ötlet! Legyen valami, ami nem másolat! Legyen valami, ami végre, valahára saját, és jó! És nem csak „jó”, hanem jó!
Ja, hogy már van ilyen műsor a televízióban…?
…a Tűzvonalban?
Itt az ideje folytatni azt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://maganfilozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr471565491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizrolist 2009.12.01. 06:08:03

Bizony itt az ideje. Egyszer írtak bele cliffhangert, és az pont a 3. évad vége volt...
süti beállítások módosítása