Magánfilozófia

"Az emberek hülyék" szerzőjének komolyabb, mélyebb, értelmesebb gondolatai, avagy lamentálás a Nagy Kérdésekről.

Reakciók

  • Morci úr: A Petroccellit nézve mindig azon gondolkodtam, azon felül, hogyan sikerül neki mindig looser de mé... (2009.12.05. 09:51) Petrocelli Turbo 2000
  • mizrolist: Bizony itt az ideje. Egyszer írtak bele cliffhangert, és az pont a 3. évad vége volt... (2009.12.01. 06:08) Stohl Buci már nem csak a fingot látja?
  • lordart: Valóban a jelen arról tanúskodik Magyarországon, hogy egyre erőteljesebb erőként bontakozik ki a n... (2009.11.13. 14:14) A politika a hálószobában

Linkjeim

Adakozzatok!

A politika a hálószobában

2009.11.12. 19:29 | hererál | 1 komment

Címkék: politika magyar futball

Annak idején kedves történelemtanárom mondta: „A diktatúra az, amikor a hatalom ott van a hálószobában is”. S bár ma Magyarországon demokrácia van, az Orbán kontra Koeman-meccs rávilágít a társadalom és aktuálpolitika komoly problémáira.

A tény az, hogy a mai magyar társadalomban a nacionalizmus annyira nagy erő, hogy egy ellenzéki vezető jó pontokra számíthat a potenciális szavazóitól (hiszen természetesen nem csinálná, ha megítélése szerint negatív hatása lenne) az által, hogy lecseszi a futballválogatott edzőjét, semmi jót nem jelent. Hamarosan a Jobbik fog rászállni a kézilabdázókra, hogy már rég világverőknek (nem mintha most nem lennének azok) és minden versenyen platinaérmesnek kellene lenniük?
A probléma másik fele – a teljes abszurditást leszámítva – nyilvánvalóvá válik, ha belegondolunk, hogy a mai ellenzék minden lehetséges módon kritizálja a kormányt, s minden, amit kritizál, a kormány műve.
Ennek következménye az az implikáció, hogy a válogatott rossz szerepléséről is a kormány tehet. Legalább is ez az, amit Orbán általában képvisel.
Ijesztően kevés embernek szúrt szemet ez az egész incidens. Ez a legnagyobb baj – senkit sem zavar az, hogy egy politikus belepofázik a sportba. Hamarosan a kulturális és egyéb dolgokba is bele fognak szólni? Gyurcsány meg fogja írni a blogjában, hogy a Szépművészetibe nem hoztak elegendő külföldi műkincset? Dávid Ibolya meg tiltakozását fogja benyújtani, miszerint nem csápoltak megfelelő színvonalon a Szigeten?
 
…a Magyar Gárda meg fel fogja robbantani a Müpát?

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://maganfilozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr191520982

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az erő velük? 2009.11.13. 09:26:36

Hozzám is eljutott végre a Jobbik kampányfilmje, és teljesen a hatása alá kerültem. Igaz, eleinte azt hittem a Star Wars jelentkezik újabb résszel. Az egész videó szerkesztése, a zenei aláfestés (Clint Mansell forog a sírjában), még csak egy izgalmasna...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lordart 2009.11.13. 14:14:11

Valóban a jelen arról tanúskodik Magyarországon, hogy egyre erőteljesebb erőként bontakozik ki a nacionalizmus (sajnos). Én azért úgy gondolom, hogy létezik egészséges nacionalizmus is, de szerintem azt a mértéket az itthoni már régen meghaladta, amit még egészségesnek lehet nevezni.
DE! A teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy ilyen kibontakozó erőt valaminek ki kell, ki kellett váltania. Én pedig úgy vélem, hogy a jelenlegi szélsőségek kiváltó oka az éppen ezzel ellenkező - a másik oldalról érkező- nemzet iránti közömbösség, közöny. Márpedig a közömböskék hosszú ideig voltak a kormányrúdnál. Egyértelmű, hogy hosszú távon nem lehet semmibe venni egy nemzet másik felének a vágyait, elveit, hitét, stb. Bár tudom, hogy ha a szélsőség kerülne hatalomra, akkor ők sem vennék figyelembe a jelentős számú, másként gondolkodók érdekeit.
Az a legnagyobb gond, hogy nálunk majdnem mindenki azt gondolja magáról, hogy ő fújja a Passzát-szelet. Talán ezért nem lesz még hosszú ideig konszenzus a politikában, s mint tudjuk, a politika hangulata majdnem mindig kivetíti önmagát a hétköznapi emberek, hétköznapi hangulataira.
süti beállítások módosítása